Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram

Od kilku dni bawię się w Kerbale na poziomie Hard z modami Kerbal Construction Time, FAR i Deadly Reentry. Jak wcześniej w kilka godzin zabawy mogłem już robić załogową misję na Eeloo tak teraz, po dwóch dniach zabawy mam ledwie 4 loty na księżyc, bankrutuje i mam martwych 4 astronautów XD Polecam taki zestaw modów z trybem Hard jak dla kogoś Kerbale są już zbyt proste ;-)
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JakisTamKtosek: Dodaj do kompletu jeszcze Remote Tech, żeby sondy bezzałogowe się rozbijały z powodu braku zasięgu, oraz półgodzinnych lagów spowodowanych prędkością światła i jakiś mod od podtrzymywania życia (TAC LS na przykład), żeby Kerbale umierały z głodu :D Gwarantuję więcej zabawy i martwych Kerbali :D
  • Odpowiedz
@HiszpanskaInkwizycja: Mam te mody, ale one są raczej upierdliwe a nie utrudniające. Co to za filozofia dodać kilka pojemników z żarciem i jedną antenę do satelity. A co do opóźnienia sygnału to gram z wyłączonym bo z opóźnieniem nie da się wylądować bezzałogowo na planetach bez atmosfery :-/ Teoretycznie można za pomocą kOS i nawet napisałem w tym parę skryptów ale ten mod był strasznie niedopracowany no i był bardzo
  • Odpowiedz
@HiszpanskaInkwizycja: @Kowal04: Ogólnie ze wszystkich modów utrudniających zabawę to połączenie FAR i Deadly Reentry daje najbardziej śmiercionośną mieszankę ;-) Musimy bardzo uważać projektując nasze moduły powrotne bo jak źle wyważymy statek to zacznie się niekontrolowanie obracać w atmosferze a Deadly Reentry spali nam spadochrony. Jak damy środek ciężkości za bardzo na przód to o ile DR nie spali sam kapsuły to jej aerodynamiczny kształt sprawi, że nie wyhamujemy
  • Odpowiedz