Aktywne Wpisy

bArrek +80
Może i amerykance mają te swoje halloween ale my na święto zmarłych mamy szczypki kocham szczypki!
źródło: 2642748145515
Pobierz
Imprezowicz30 +11
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 2642748145515
PobierzWykop.pl
#bazydanych
#studbaza
#gorzkiezale
Nie ma to jak pisać jedno zapytanie przez pół godz. Podniecać się, że zajebiście udało się.
Na kolokwium zaś 45 min na 3 zapytania + przekształcenie modelu Bazy danych konceptualnego na fizyczny.
DAMN!
może się przyda ...
Minęło parę łądnych lat i z sercem przyznam się, że cienias jestem.
Może nie sztuką jest napisać 'grube' zapytanie z jakimiś zagnieżdżeniami, joinami i funkcjami własnymi/analitycznymi. Sztuką jest optymalizacja tych zapytań.
Musisz po prostu xx tych baz przekształcić, masz przecież przykłady od nich. Ja przed zaliczeniem zrobiłem z 300 zapytań od prostych po trudne z zagnieżdżeniami, z półtora tygodnia robiłem tylko to i klepnąłem pierwszy termin. Da się bez większych problemów.
W moim przypadku. Uczelnianym przypadku :D
Sztuką jest przekształcić model konceptualny BD to fizycznego napisać zapytania - czyli wyciągnąć
Koleżanka dawała kolegom to z Politechniki Warszawskiej i nie umieli tego rozwiązać ... #truestory
@BiznesIT: A kiedy ten prowadzacy mial ostatni raz kontakt z komercyjna rzeczywistoscia..?
Jesli musisz jakies zapytanie tak dlugo pisac na zwyklej RDBMS to pewnie pora pomyslec o alternatywnym rozwiazaniu bo takie zapytanie najprawdopodobniej nie bedzie efektywne.
Tak jak tutaj....
https://community.oracle.com/message/1328516#1326516