Wpis z mikrobloga

@Artysta89: serio pytasz?

angielski na sensownym poziomie to podstawa, jeśli się chce być dobrym developerem, niezaleznie w jakiej technologii
  • Odpowiedz
@epi: Umiem czytać po angielsku ze zrozumieniem ale nie na tyle swobodnie co po polsku dlatego dużo wygodniej dla mnie by było po polsku z uwagi na dużą ilość tekstu.

A jaki poziom masz na myśli?
  • Odpowiedz
@Artysta89: > Umiem czytać po angielsku ze zrozumieniem ale nie na tyle swobodnie co po polsku dlatego dużo wygodniej dla mnie by było po polsku z uwagi na dużą ilość tekstu.

Też tak miałem jednak postanowiłem w końcu zacząć poważnie się uczyć tego języka i jakoś lepiej mi się teraz po internecie przemieszcza, ponieważ umysł jest przestawiony na taki język i znacznie łatwiej przyswaja się wiedzę.

@epi - dzięki
  • Odpowiedz
@Artysta89: Taki, by zupełnie swobodnie móc czytać cokolwiek, a zwłaszcza dokumentację techniczną :) To podstawa. Wszelkie dokumentacje, poradniki, tutoriale, artykułu są z reguły po angielsku. Po prostu w tej branży chcąc być dobrym w tym, co się robi nie można sobie pozwolić na zbyt słabą znajomość angielskiego.

A idealnie jest móc się normalnie z kimś porozumieć, chociazby po to, by o coś zapytać na stackoverflow, czy wymienić parę maili z
  • Odpowiedz