Wpis z mikrobloga

#android #bateria #jakzyc

Od pewnego czasu mam problem z baterią w moim Desire Z. Po naładowaniu niby do pełna i korzystaniu normalnie z telefonu (pare sms'ow, chwila na fejsie, cokolwiek) bateria spada w zaskakującym tempie, aż do wyłączenia się telefonu (tzn. nie rozładowuje się do 0, tylko w pewnym momencie się wyłącza). Po ponownym uruchomieniu telefonu wyskakuje mi na przykład 5% baterii, aczkolwiek jeśli jeszcze raz uruchomię ponownie - pokazuje się już znacznie więcej, np. 70%. Parę razy tak się powyłącza sam i już nie mogę uruchomić telefonu ponownie.

Resetowałem statystyki baterii w recovery - bez skutku.

Jakieś pomysły? Czy może teraz jest wymagane kupno nowej baterii? Wspomnę jeszcze, że gdy np. chcę napisać sms'a na dworze (przy minusowych temperaturach) telefon wyłącza się po chwili.
  • 8
@TheMan: kernel zmieniany razem z romem, już kiedyś miałem ten ROM i wszystko było okej, teraz parę razy zmieniałem ale żaden mi nie odpowiadał i wróciłem na stare śmieci.

No nic, czyli tylko kupno nowej baterii pomoże. Jak myślicie, kupować oryginalną baterię, dedykowaną do mojego telefonu czy może pokusić się o baterię z htc desire S - w porównaniu do mojej ma nieco większą pojemność a i tak pasuje. Mogą występować