Wpis z mikrobloga

Tutaj po lewej mam ustawiony Sprites-Default, a po prawej Sprites-Diffuse. Jak widać default złapał ładnie, ale nie wpływa na niego światło.

@izhmael: Teraz zaimportowałem bezpośrednio psd

@Wextor: właśnie po przeciągnięciu mam Sprites-Default, a on oświetlenia nie łapie, o ile dobrze zrozumiałem tuta. :( Ustawienia zrobiłem takie jak Ty i nic.
Colos - Tutaj po lewej mam ustawiony Sprites-Default, a po prawej Sprites-Diffuse. Ja...

źródło: comment_Y9I3dJ1gMDM5jMMs9Q5Jig5cjAhUWYpD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Maskę transparencji mi łapie ładnie.

Czegoś w tym shaderze (?) Diffuse musze nie rozumieć. Dopiero staram się to słownictwo jakoś łapać.

Materiał, to jest połączenie sprite'a i dodatków do niego, na przykład shadera jakiegoś?

@izhmael: Właśnie takie miałem podejrzenie, ale znalazłem podgląd tej transparencji w sprite edytorze i tam niby mi ładnie kółko rysuje. Użyłem psd jak polecili w tym linku co podałeś. :)
Colos - Maskę transparencji mi łapie ładnie. 

Czegoś w tym shaderze (?) Diffuse musz...

źródło: comment_LpXHFBeqIIHoseiBn4tXQdvR2pJGumE8.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Wextor: Może za bardzo się przejąłem tym, że mi to po prostu nie działa. Widziałem tutorial w którym gościu robił apteczkę i właśnie bardzo ładnie mu taki efekt światła wyszedł. Mam taki wieczorek ogólnego ogarniania unity, co może jak działa itp. Więc stwierdziłem ,że fajnie byłoby umieć z tego skorzystać. :)
  • Odpowiedz
@Wextor: W sumie, trochę w tym racji jest, bo inaczej nie będzie kontroli nad teksturą i nic nie warte takie cienie. Dzięki za pomoc. Ułożyło mi się w głowie to, co mi się poprzestawiało.
  • Odpowiedz