@adam-kaszeba: @Naciass: dwie szklanki mąki,ok 170ml gorącej wody, najlepiej tak 2 minuty po ugotowaniu, szczypta soli i dwie lyzki oleju. Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy wody i mieszamy potem sól i olej, mieszamy drewniana lyzka az skladniki sie połączą. Potem na blat i wyrabiamy ciasto. Podzielic na kilka malych cześci, robimy kuleczki i rozwałkowujemy, na sucha patelnie wrzucamy placucha i po 45sekund z kazdej strony zeby nie byl
@Zarov: oliwa i swieze pomidory w kostke z czosnkiem, swieza bazylia, sol i pieprz do smaku, bagiete na sucha i nagrzana patelnie po 2 minuty z kazdej strony, lejesz na to przygotowanym wczesniej wywarem, miziasz na patelni z jednej i drugiej strony ze 3 minutki.
źródło: comment_gYcr71tWGo4LuFo5jfTddUlO6zjUd6qQ.jpg
Pobierzźródło: comment_73iYMCTIzQ109wzWAL0Ugvjm5mtgUhaA.jpg
Pobierz