Mircyz szybka akcja. 100 ml wody i 10 gramów cukru to ile BLG powinno być? Sprawdzam refraktometr i balingomerz.
#piwowarstwo
#piwowarstwo
źródło: comment_eeWgsUkjGcEfNTBZS2rvXof1dm7ATqyg.jpg
Pobierzźródło: comment_jlVlWirDkmwH5PVImQsfQJHhn16eP4iC.jpg
PobierzEkshibicjonista
od 07.12.2018
Rocznica
od 14.10.2022
Gadżeciarz
od 10.01.2019
Wykop.pl
1. Do tej pory uzywalem do zacierania dolaczonego do zestawu filtra bazooka , generalnie straszne gowno, ktore mi sie odrazu zapychało (a fałszywe dno tylko w tym pomagało). Obecnie uzywam klasycznego sraczwezyka, fałszywe dno znowu mi zatkało wszystko i tu pytanko, czy fałszywe dno w ogole ma sens poczas zacierania?
2.Po gotowaniu ostatniej warki do ktorej dorzycilem sporo chemili, trawy cytrynowej i skorek pomaranczy, zatkało mi kranik, czy do "spuszczania" warki po gotowaniu (w ww. sprzecie) tez uzyc sraczwezyka?
3.Czy