Wpis z mikrobloga

@piwowarz_pl: Dzięki cumplu, obejrzę w wolnej chwili.
Mnie to tak średnio ciągnie, ale mówiłem żebyś wołał, bo jednak gdzieś tam ten temat się ciągle kręci dookoła mnie i może pewnego dnia... ;)
  • Odpowiedz
@piwowarz_pl: ale #piwowarstwo to Ty wołaj mireczku, brewkit to też piwerko ( ͡º ͜ʖ͡º) fajny materiał, szanuję za to że wspomniałeś o tym żeby wymienić drożdże. na minus - nie słyszałem nic na temat temperatury fermentacji, a to jest główna przyczyna dla której ludzie hejtują piwa z brewkitów (fermentują w 25 stopniach otoczenia i wychodzi padaka). jakbyś nagrywał kolejny odcinek o zacieraniu to
  • Odpowiedz
  • 0
@TOP___BK spoko ;) chciałbym zrobić kiedyś kompletna bibliotekę podstaw dla nowicjuszy ale brak mi czasu, jako że jednocześnie mam troche pomysłów na materiał dla bardziej doświadczonych piwowarów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz