Mirki, chce się pozbyć po remoncie starego, żeliwnego kaloryfera. Duże toto - 13 żeberek. Ciężki jest i nie mam z kim wynieść z mieszkania. Ktoś to może odbiera w #krakow? Jacyś złomiarze? ( ͡º͜ʖ͡º) doradzcie cos #remont
#modelarstwo #modelarstwokartonowe #tworczoscwlasna Model kartonowy, Case VAI, w skali 1:25 - walka z materią, ponieważ pan projektant nie widział chyba za bardzo modelu, gdyż dużo trzeba samemu robić.
I tak tu się powoli żyje. Tornado GR. 1 od RAF powoli powstaje. Piękna maszyna. A amerykański a-10c dla skali. :) każdemu polecam skleić jeden model, niesamowicie wycisza. #hobby #modelarstwo #chwalesie
Czemu w Krakowie na odcinku Jubilat- Mateczny- Bieżanowska są teraz takie korki (jakby wcześniej nie były xD)? Jest to spowodowane Bonarką i wyjazdem z parkingu? Już bardziej opłaca się z buta śmigać xD #krakow #k----------------o
Rzuć luźno w rozmowie z rodzicami, że w sumie spróbowałabyś tego kiszenia kapusty w słoikach. Dostań 10 kg poszatkowanej kapusty... -2 słoiki klasycznej (sól i marchewka) -1 słoik ze śliwkami i suszonymi grzybami -1 z wędzoną papryką, czosnkiem, jabłkiem i Trinidad scorpion (Wiem że pewnie za dużo w słoikach i trzeba będzie odjąć, zobaczę jak będzie przebiegać fermentacja) #gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw I trochę #chilihead
@chixi: -Zakrętki połóż luźno,nie dokręcaj ich. -Kapusta zmniejszy swoją objętość,nic nie musisz ubierać. -Podłóż talerzyki,kapusta na początku puści sporo soku. -Codziennie musisz ją czymś ubić,np.tłuczek od moździerza. -W temperaturze pokojowej będzie gotowa po 4-6 dniach. -Nie trzymaj zbyt długo,bo przekisisz i smak będzie trochę gorszy.
Dobra. Kupiłem. Jednak CERTINA DS-1 Powermatic 80. Górę wzięła próżność i mięta do szwajcarskiej marki. Poza tym jest bardziej klasyczny. Pierwszy automatyczny. Na razie nie żałuję nic, a nic. :-)