#ubereats #glovo #pysznepl #koronawirus #krakow #praca Dowozi ktoś z Was aktualnie w Krakowie lub gdziekolwiek i może powiedzieć jak sytuacja wyglada? Z racji przymusowego urlopu bezpłatnego szukam tymczasowo roboty i się zastanawiam czy wpada teraz na tyle zamówień żeby coś zarobić?
#l4 #zwolnienielekarskie #zwolnienie #koronawirus Można dostać l4 przez telefon jeśli ktoś ma wątpliwości. Dzwoniłem dziś do swojej przychodni bo mam gorączkę i katar, po rozmowie z lekarzem zalecenie zostania w domu plus L4 na 2 tygodnie. W 5 minut to załatwiłem. Tak że jak macie wątpliwości siedzcie w domu nie różnoście tego!
@m4ximus13: no ale kwarantanna czy po prostu tak prewencynie nie robia problemu z l4 na 2 tyg? bo tam gdzie chodzilem to wiecznie problem bylo sie doprosic o glupie l4, lekarze niechetnie wypisywali
#sousvide Szynka z dzika - ktoś ogarniał temat może? Google mało w ogóle na temat gotowania dziczyzny mówi a tym bardziej sous vide. Zastanawiam się jak dopasować gotowanie, traktować jak wieprzowinę?
#sousvide Witajcie, mam pytanie odnośnie worków do gotowania, ponieważ wybór jest dość spory i nie wiem na co zwrócić uwagę, kompletuje właśnie zestaw cyrkulator + zgrzewarka i chciałbym od razu kupić wszystko, wiec pytanie jakie woreczki i jaki pojemnik bo widziałem dedykowane pojemniki do sous vide za jakieś 100zl co wydaje mi się dużo za plastikowy pojemnik?
@m4ximus13: worki moletowane, specjalne do zgrzewarek. Kup Sobie najlepiej ze dwa rozmiary w zależności od potrzeb. Co do jakości to 90% dostępnych na allegro czy w sklepach internetowych prezentuje tą samą jakość. Raz mi się jakieś gorsze trafiły.
Pojemniki za 100 zł to wał na kasę. Kup zwykły poliuretanowy za parę złoty. zakoo linkował gdzieś nawet na tagu fajną ofertę.
@Mirkosoft: Dzięki wielki, właśnie miałem wątpliwości co do worków, bo u mnie w robocie używają zwykłych gładkich woreczków w sous vide a wydawało mi się ze czytałem gdzieś ze nie powinny takie być:D
#sousvide Czy ktoś próbował stworzyć własny cyrkulator? Posiadam sterownik do fermentacji piwa w lodówce, który mógłbym wykorzystywać do utrzymania stałej temperatury w garnku, mam tez grzałkę elektryczną której używam czasem jak warzę piwo, brakuje tylko czegoś do wymuszenia obiegu wody w garnku. Ciekaw jestem opinii czy ma to racje bytu. Trudno powiedzieć jak bezwładność cieplna tutaj wpłynie na cały proces jako ze grzałka elektryczna nie jest zbyt precyzyjnym urządzeniem.