W bardzo wielu moich przepisach wspominam o przecierze paprykowym.
Dzisiaj go zrobiłam z 5 kg papryki czerwonej, być może starczy na rok, oczywiście wyszło więcej niż na zdjęciu. Używam go do dań, jako przyprawę, także do wielu sosów albo po prostu sam, np. na pizzę, ser lub kanapki, tosty. Jest świetny i intensywny, nie przypomina żadnego ze sklepowych produktów.
Polecam akurat teraz, gdy papryka kosztuje 5zł ( ͡° ͜ʖ ͡
Dzisiaj go zrobiłam z 5 kg papryki czerwonej, być może starczy na rok, oczywiście wyszło więcej niż na zdjęciu. Używam go do dań, jako przyprawę, także do wielu sosów albo po prostu sam, np. na pizzę, ser lub kanapki, tosty. Jest świetny i intensywny, nie przypomina żadnego ze sklepowych produktów.
Polecam akurat teraz, gdy papryka kosztuje 5zł ( ͡° ͜ʖ ͡
- Vadzior
- PiersKurczaka
- paramyksowiroza
- AtlantyQ
- Ostatni_Sarmata
- +21 innych
Ale szukam sprawdzonego przepisu od kolegów z #kiszonki
Im prościej tym lepiej.
Każda rada na wagę złota.
biała rzepę