W pasie centralnej Polski ulokuje się strefa zbieżności wiatru (konwergencji), na której już w godzinach wczesno popołudniowych (lokalnie nawet wcześniej) pojawią się pierwsze burze. Komórki szybko będą przybierać na sile, a część z nich połączy się w ciągnący się z południa na północ pas burz o znacznej
Wy jesteście jacyś #!$%@? chyba, ze uważacie ten majonez za najlepszy XD przecież to smakuje jak olej z octem. Spróbujcie sobie Pomorskiego z Ocetixu a wasze kubki smakowe poszybują wysoko.
@MortenH Mi tam nawet pasuje. W sumie jedyny majonez, na który mogę sobie pozwolić. :P
@EugeniuszGeniusz Nope. Internety mówią, że ma dodany cukier oprócz tego z musztardy, a niestety dla mnie to istotne, więc Kielecki nadal lepsiejszy pod tym względem.
Bloger z WPK zabrał się już nie za jedzenie, a za moralność wrocławskich szefów kuchni stalkując ich prywatne profile. Jak powszechnie wiadomo rysowanie #!$%@?ów na pudełkach ma niesamowity wpływ na jakość serwowanych dań oraz oznacza zło i zgniliznę. Czekam, aż pojawi się wpis rankingujący prywatne profile kucharzy, bo może się okazać, że więcej takiej patologii ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Plus niestety, jako monopolista ze zwichniętą umiejętnością
@jukees: A teraz co do samej sprawy, bo widzę że z samym zainteresowanym jakakolwiek dyskusja nie ma sensu skoro osoba o odmiennym zdaniu to wariat. ¯\_(ツ)_/¯ A do tego pan WPK nie umie za bardzo w język polski. Blogi tego typu są bardzo fajne, przydatne, pozwalają odkryć nowe miejsca i są w ogóle spoko, dopóki są prowadzone rzetelnie. Nawet nie razi mnie to, że wpisy takie mogą być sponsorowane, nie mam
@W_P_K: Przejrzałam komentarze pod tym nieszczęsnym postem i jakoś nikt się wybitnie nie oburza. Nigdy też nie uważałam kucharzy za niemyślących głupków i chyba jakoś dziwnie otaczam się ludźmi o podobnym zdaniu. A co do tego jak się czuje właściciel to chyba nie za bardzo masz moc wypowiadania się w jego imieniu. Jeśli uzna, że wrzucanie tego typu zdjęć na prywatny instagram bardzo szkodzi wizerunkowi jego knajpy to wyciągnie konsekwencje względem
@W_P_K: Dopóki byłaby dobrą nauczycielką i nie robiła krzywdy mojemu dziecku, nie robiłoby mi zupełnie co wrzuca na swój prywatny profil. Stąd też moje pytanie czy jadłeś potrawy serwowane przez tego szefa i co możesz powiedzieć o jego gotowaniu, a nie poczuciu humoru. Jako czytelniczkę bloga jednak bardziej interesowałyby mnie takie kwestie.
@jukees: @W_P_K: No i jak stanowisko lokalu się ma z tym, że właściciela niespecjalnie bawi cała sprawa? Hurdur. Uważałabym z wcielaniem się w nieswoje role.
Dzieeeń dobry Mirko! Jeśli jeszcze nie znudziły Wam się szparagi (albo właśnie się znudziły i szukacie innego sposobu przygotowania ;) ) to przedstawiam kolejną fajną odsłonę tego nadwarzywa. Na jedną porcję : ½ pęczka szparagów (200g) 50g parmezanu 2 ząbki czosnku Łyżka natki pietruszki Łyżeczka soku z cytryny Skórka starta z ½ cytryny Łyżka oliwy Szparagom odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok 5 min ( na półtwardo). W
Zaraz pewnie zostanę zlinczowany i będziecie kazali mi usunąć konto ale trudno: otóż pierwszy raz od ponad 10 lat mając lvl 30+ nie mam z kim iść do kina, więc stąd moje pytanie czy jakaś #mirabelki #rozowypasek z Gdańsk też nie ma iść z kim do #kino na nowych Avengers i chciała by potowarzyszyć? #gdansk #mirekwpotrzebie
No to kur.. zobaczymy (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
W pasie centralnej Polski ulokuje się strefa zbieżności wiatru (konwergencji), na której już w godzinach wczesno popołudniowych (lokalnie nawet wcześniej) pojawią się pierwsze burze. Komórki szybko będą przybierać na sile, a część z nich połączy się w ciągnący się z południa na północ pas burz o znacznej