Miraski macie sprawdzony przepis na cytrynówkę? Mam litra spirytusu, mam miód. Cytryny kupię. Ale co i jak zrobić to nie wiem. Na necie tego pełno ale chciałabym jakiś sprawdzony przepis. Dzięki. #alkohol #niewiemjaktootagowac #przepisy
@oluchna23: 12 cytryn, pół litra spirytusu, litr wody, cukier - 1/3 do 2/3 tego co ważą cytryny. Sparzyć cytryny, obrać ze skórki - ważne tylko żółte bez białego bo ma gorzki posmak. Skórki zalać spirytusem (ważne dolać wody aby nie miał 95% tylko ~70%) trzymać około 48 godzin. Reszta cytryn pokrojona w drobną kostkę (lub wyciśnięty sok) dodany cukier i też trzymamy do 48 godzin. Po tym czasie (miąższ z
Który spirytus (Lubuski? Warszawski?) jest najlepszy gatunkowo? Chcę kupić ze 2L na nalewki i nie chcę wtopić smaku. Wiadomo, że będzie się 'przegryzać' z pół roku-rok, ale jak kiepski alkohol, to nic nie pomoże ;-)
Statystyczny mieszkaniec Niemiec zjada w ciągu roku 235 jaj w Polsce to jedynie 160 jaj na statystycznego obywatela RP.W Indiach tylko 63 jaja na obywatela
Sparzyć cytryny, obrać ze skórki - ważne tylko żółte bez białego bo ma gorzki posmak. Skórki zalać spirytusem (ważne dolać wody aby nie miał 95% tylko ~70%) trzymać około 48 godzin. Reszta cytryn pokrojona w drobną kostkę (lub wyciśnięty sok) dodany cukier i też trzymamy do 48 godzin. Po tym czasie (miąższ z
źródło: comment_aW15ESe4tFuBg5Fp6XnVe3uldu2ajAHQ.jpg
Pobierz