InsanityMotion via Android
- 19
Jak zrobić własną pizzę w miarę szybko i łatwo ?
Do samego ciasta potrzebujemy
1. Mąka 500g (najlepiej typ 00, lecz 500/650 się też sprawdzi)
2. 200ml mleka
Do samego ciasta potrzebujemy
1. Mąka 500g (najlepiej typ 00, lecz 500/650 się też sprawdzi)
2. 200ml mleka
![InsanityMotion - Jak zrobić własną pizzę w miarę szybko i łatwo ?
Do samego ciasta p...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1595234161DkOSAvmiabFZJaQHTTupu9,w400.jpg)
źródło: comment_1595234161DkOSAvmiabFZJaQHTTupu9.jpg
Pobierz
InsanityMotion via Android
- 0
InsanityMotion via Android
- 0
InsanityMotion via Android
- 0
InsanityMotion via Android
- 0
@Popularny_mis Dziwne masz włoskie przepisy, ewentualnie fajne źródło, bo to jest włoski przepis. Neapolitanska konkretnie mowiac.
Poczytaj citalie chociażby. Wychodzi na to że we Włoszech same placki drożdżowe robią.
Poczytaj citalie chociażby. Wychodzi na to że we Włoszech same placki drożdżowe robią.
InsanityMotion via Android
- 0
@Popularny_mis
Słaby bejt, nie dałeś żadnego źródła, gdzie ja Ci podałem jedno. Idź udawać znawce gdzie indziej:)
Słaby bejt, nie dałeś żadnego źródła, gdzie ja Ci podałem jedno. Idź udawać znawce gdzie indziej:)
InsanityMotion via Android
- 3
@InsanityMotion wejdz sobie na klub miłośników pizzy fb i sprawdź ile herezji jest w tym niby włoskim przepisie, począwszy od ilości drożdży przez mleko po temperaturę wody i czasy wyrastania.
O #!$%@? fb znawcy włoskiej pizzy ja #!$%@? jakie źródło #!$%@? wiarygodne ( ͡º ͜ʖ͡º) skislem.
To se rob wg. Fb, ja dalej będę robił wg. Gennaro Contaldo I jego przepisu krazacego I po kanałach Jamesa
InsanityMotion via Android
- 0
@Popularny_mis
https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8
Bimber czujesz już od codziennego #!$%@? wódy A nie w cieście.
Tyle drozdzy co ty do naleśników tych uzywasz to nawet ja tyle nie daje.
https://youtu.be/1-SJGQ2HLp8
Bimber czujesz już od codziennego #!$%@? wódy A nie w cieście.
Tyle drozdzy co ty do naleśników tych uzywasz to nawet ja tyle nie daje.
InsanityMotion via Android
- 0
@Popularny_mis
Zajebiscie, zesrales się już ponownie?
Ja robię taka I taka mi smakuje. Zajebiscie, że masz monopol na pizzę I nazewnictwo, mi taka Włosi przedstawili jako neapolitanska I taka mi pasuje.
Jak masz zamiar dalej być plujacym się Januszem I jakie to nie neapolitańskie, bo takie reguły akurat ci goscie mają (a #!$%@? wie skąd wziete I jak było na prawdę I jakie były pierwsze) to splyn. To jest smaczny sprawdzony przepis, nawet nie jadłeś A już zahlapales się haranasiem jakie to musi być nie dobre.
No #!$%@? typowy
Zajebiscie, zesrales się już ponownie?
Ja robię taka I taka mi smakuje. Zajebiscie, że masz monopol na pizzę I nazewnictwo, mi taka Włosi przedstawili jako neapolitanska I taka mi pasuje.
Jak masz zamiar dalej być plujacym się Januszem I jakie to nie neapolitańskie, bo takie reguły akurat ci goscie mają (a #!$%@? wie skąd wziete I jak było na prawdę I jakie były pierwsze) to splyn. To jest smaczny sprawdzony przepis, nawet nie jadłeś A już zahlapales się haranasiem jakie to musi być nie dobre.
No #!$%@? typowy
InsanityMotion via Android
- 1
@Popularny_mis
Jak chcesz robić na zakwasie to wymagane jest więcej czasu cepie, a to miało być na szybko. Nawet czytać nie umiesz, a się #!$%@?, srajac jakimś gownem o bandzie ziomeczkow z prawem do ciasta. Ciasto na zakwasie jest zupełnie inne I wymaga więcej czasu, a powtarzam jeszcze raz tępy baranie, bo czytać to #!$%@? nie umiesz jak już widzieliśmy to jest na szybko.
W cymesie byś dnia nie przepracował. #!$%@? zakwasu od drozdzy nie odrozniasz I nie wiesz jak zwiększona ilość działa na dany rodzaj ciasta. Ile ty wypiekles chlebow, 5?
Bzdury które #!$%@? to jest istne apogeum twojego udawania znawcy i nie pozwalającego nikomu mieć innych przepisow.
Bo pieczesz w domu i na Facebooku się z ludźmi
Jak chcesz robić na zakwasie to wymagane jest więcej czasu cepie, a to miało być na szybko. Nawet czytać nie umiesz, a się #!$%@?, srajac jakimś gownem o bandzie ziomeczkow z prawem do ciasta. Ciasto na zakwasie jest zupełnie inne I wymaga więcej czasu, a powtarzam jeszcze raz tępy baranie, bo czytać to #!$%@? nie umiesz jak już widzieliśmy to jest na szybko.
W cymesie byś dnia nie przepracował. #!$%@? zakwasu od drozdzy nie odrozniasz I nie wiesz jak zwiększona ilość działa na dany rodzaj ciasta. Ile ty wypiekles chlebow, 5?
Bzdury które #!$%@? to jest istne apogeum twojego udawania znawcy i nie pozwalającego nikomu mieć innych przepisow.
Bo pieczesz w domu i na Facebooku się z ludźmi
![InsanityMotion - @Popularny_mis
Jak chcesz robić na zakwasie to wymagane jest więce...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_1595240578oJIpFJ8yc11MYXb2jarFIo,w400.jpg)
źródło: comment_1595240578oJIpFJ8yc11MYXb2jarFIo.jpg
Pobierz
Wiadomo że nie ma szans na super placek jak z dobrej restauracji bo nie posiadamy pieca i narzędzi do tego ale w domowych warunkach, w domowych piekarnikach można spokojnie zrobić pizza new york style, foccacie, calzone, chicago.
Widział któryś z Was żeby te facebookowe guru robiły coś innego niż neapolitanę wg. matematycznych procedur i otoczone składnikami i kuchnią za miliony? Bo ja nie ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°). To jest zwykłe natręctwo i mania. Gówno wiedzą, w dupie byli ale mogą się popisywać że są najlepszymi kucharzami świata bo gwałcą ten jeden przepis z tych samych składników zbiorowo, jeden za drugi, wszędzie jedno i to samo. Kreatywność poszła w pi#du.
To samo tutaj, ludzie mają jakieś manie i powtarzają je jak zaraza. Zrobiłam spaghetti bolognese, całkiem włoskie, niewiele ponad godzinę. Nie widzę sensu duszenia dłużej mięsa drobiowego mielonego, delikatnych szynek też nie ma sensu. Ale nie, na wypoku się dowiedziałam że 3- 5 godzin sie na to marnuje czas,
źródło: comment_1595241684ir5rcuQM0uVB7S33J40OZ0.jpg
PobierzSlowbeef w wolnowarze kilkanaście nawet godzin, ale jak smakuje po dwóch to smacznego I o... :)
Też nie lubię autentyczności dla samej autentyczności. A włosi są pierwsi żeby przesadzać w tym względzie, bo to dla nich biznes związany z eksportem. Ale nikt OPowi nie mówisz że ma nie taką mąkę, albo pomidory nie wyrosły na żyznych glebach u stóp Wezuwiusza. Tylko że dowalił za dużo drożdży i mleko jest zbędne. Autentyczność jest o tyle istotna że dzięki niej potrawy działają, dzięki niej rozumiemy co robimy i po co - a mając tą wiedzę możemy Sobie modyfikować. Na przykładzie pizzy, w oryginalnym przepisie nie masz oliwy w cieście, bo jest niepotrzebna, ale w domowym piecu który ma niższe temperatury już się oliwa przydaje.
Spuszczanie się nad autentycznością jest głupie. Ale równie głupie jest jej pryncypialne odrzucanie, które robisz, tylko dlatego że autentyczność
Nadal mowa o "dużych" ilościach drozdzy bez zakwasu. ¯_(ツ)_/¯
Eh. Bazuje nie powołuje, to pierwsza sprawa, druga sobie zmień mleko na wodę jak spróbowałes i ci nie smakuje jak się nie podoba nazewnictwo to odwołuje do wcześniejszych wypowiedzi.
Oczywiście że tak. Brak kultury który pokazałeś ignorując moje wypowiedzi, ignorując moje argumenty, ignorujac całość wypowiedzi I wyciągając tylko pojedyncze igielki w stogu siana kiedy liczyłem się z Twoimi biorąc je pod uwagę zasługuje tylko na brak kultury w druga stronę. Brak argumentów przemawia nie wstręt do braku kultury którym się akurat szczycisz mr. Hipokryta.
Life is brutal:(