AMA - maniak gotowania
Jestem autorem bloga kulinarnego www.codogara.pl. Czekam na wasze pytania odnośnie gotowanie, kulisów gotowania oraz szeroko pojętej tematyki kulinarnej. Jeśli masz problemy w kuchni, postaram się je rozwiązać (oczywiście jeśli chodzi o założenie kafelek w kuchni to nie pomogę).
![przemek1477](https://wykop.pl/cdn/c3397992/przemek1477_TqGXrUZwZE,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 37
Komentarze (34)
najlepsze
- najtrudniejsza
- najbardziej czasochłonna
-
2. Masz jakieś magiczne sztuczki na soczyste mięso, puszyste pure, zachowanie koloru potraw czy cokolwiek podobnego?
Ad.2 Aby mięso było soczyste dajemy jakiś kwas - np. sok z cytryny, musztardę, nie przepiekamy, marynujemy np. drób w jogurcie. Mięsa pierw rumienimy na mocnym ogniu aby pory się zamknęły, potem podlewamy winem i dusimy. Wołowinę najlepiej podawać różową - mimo że Polacy tego nie lubieją. Do pure dodaję słodką śmietankę
Czy masz wykształcenie kierunkowe?