Projekt ustawy: 2/3 produktów spożywczych stanowić mają produkty lokalne
Posłowie proponują, aby w sklepach o powierzchni sprzedaży powyżej 250 mkw. co najmniej dwie trzecie produktów spożywczych stanowiły produkty lokalne. Nowymi przepisami byliby objęci sprzedawcy owoców i warzyw, mięsa i produktów mięsnych, mleka i produktów mlecznych lub pieczywa.
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 176
- Odpowiedz
Komentarze (176)
najlepsze
W tym kraju będzie coś taniej?
Przecież tu cokolwiek się stanie to jest pretekst do podnoszenia cen, a potem nigdy już nie wracają do poprzedniego poziomu, tylko lekka korekta w dół i znów w górę bo coś tam.
My się sami wykańczamy nie trzeba pomocy z zewnątrz.
Głodnymi i zdesperowanymi ludźmi łatwiej się steruje.
No na pewno takie zmiany zwiększają ceny i to dość mocno,
byłbym nawet za podobnymi zmianami - ale czemu to nie było wprowadzane w czasie "względnego prosperity" - wtedy rzeczywiście, takie coś ma sens, bo mogłoby dać to jakieś korzyści rolnikom, a teraz? Kiedy mamy kryzys? Czemu projekt nie zakładał wstępnych konsultacji (zwykłych rozmów),
bez względu co to będzie, a będzie to złożony projekt - czyli potrzeba długiej
Nie wiem co właściwie pomysłodawcy tego projektu chcą osiągnąć, i jak wyglądała by kwestia bardziej egzotycznych produktów, lub po prostu zwykłych produktów ale w porze zimowej?