Wołowina: steki wołowe, rodzaje i stopień wysmażenia
Świeża, chuda wołowina jest źródłem różnych witamin i składników mineralnych, dlatego też umiarkowane spożycie wołowiny może być zalecane jako element zdrowej i zrównoważonej diety.
freedomseeker z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 212
- Odpowiedz
Komentarze (212)
najlepsze
Byłam kiedyś z moim amerykańskim chłopem jeść w knajpie w USA i zamówił on mięcho blue..
Wtedy jeszcze niewinnie nieświadoma, pomyślałam, że albo jakieś spleśniałe albo z serem pleśniowym typu blue cheese.
Pok godziny później debatowaliśmy nad tym, czemu to jest blue jak mięso jest różowe.
Świetne czasy.
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
#wykopefekt #neuropa #neuropainformuje
Na mój gust fenomen steków pokazuje siłę oddziaływania kultury amerykańskiej na nasze wyobrażenia, a oni to jedzą, bo mieli w przeszłośći i dalej mają dużą ilość w miarę taniego mięsa wołowego z pasących się po prerii krów.
Z czasem wytworzyłą się z dostępnych na miejscu surowców tradycja
@50dzielonena5: Biegnij do mamusi to ci pupke wytrze bo się pięknie zes@#$eś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@giorgioborgio: W maku sa steki?