Dzień Dobry TVN: Świerszcze na polskich talerzach już wkrótce.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/688348c9f0fa4d9935aaf2c76bc55295ae2ef6d1e8e911efbe24fde90a28f40c,w300h194.jpg)
Fani egzotycznych smaków będą zachwyceni. Od 24 stycznia na terenie wszystkich krajów unijnych będzie mogła pojawić się mąka ze świerszczy. Na jej bazie będą mogły powstać produkty takie jak bułki i chleby.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/awres_YQbhjvIwbV,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 102
Komentarze (102)
najlepsze
Poza kosztami bedzie tez kwestia mody czy zwyczjanej ceikawosci. Obecnie czesc robakow to przekaski, modn ale wciaz drogie.
Przy czym to normalne jedzenie. Wysokobialkowe. Rownoczesnie do hodowania robakow mozna uzywac "pasz" nienadajacych sie dla innych zwierzat hodowlanych.
Przyznam ze ciekawi mnie jak to sie rowiznie tak w panstwach rozwinietych jak ubozszych.
@niecodziennyszczon: Ty chyba nie kumasz jak się takie rzeczy wprowadza, już spieszę z wyjaśnieniem.
Na początku robisz ustawę dopuszczająca do obrotu. Potem robisz dotacje, bo wiadomo robale bardziej eko. Mąka z robala okazuje się polowe tańsza od zwykłej + może być produkowana w zakładach. Cześć producentów przestawia się na make z owadów,
A następnie mówisz że robaki mają swoje prawa i chów klatkowy jest zły.
Tylko robaki zielononóżki.