Jak powstaje MOM, czyli co można znaleźć w parówkach
MOM, czyli mięso oddzielone mechanicznie, to jeden z najbardziej kontrowersyjnych surowców spożywczych. O tym, jakie części zwierzęcego ciała składają się na MOM krążą legendy. Prześledziliśmy proces powstawania MOM-u w jednym z największych w Polsce zakładów przetwórstwa mięsa drobiowego.
the-Fam z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 16
- Odpowiedz
Komentarze (16)
najlepsze
1.NIGDY nie ogladaj filmu jak sie produkuje parowki
2. NIGDY nie ufaj swojemu penisowi jak mowi ze skonczyl sikać
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zmuszonydorejestracji: Hmmm, a to nie ty wydajesz instrukcje?
;)
Zakazana lista:
Parówka;
Zboże;
Kosmonauta.
Kiedyś na wsi zjadało się praktycznie całość ubitego zwierzęcia. Kurze nóżki, flaki, maski w galarecie i tak dalej.
Znalazłem:
https://www.wykop.pl/link/6821869/jakie-przewaly-robi-sie-na-miesie-i-co-woza-do-polski-opowiada-kierowca-tira/
uprzedzam ze filmik długi i niestrawny.
Nawet w Polsce, za czasów komuny, to były bardzo zjadliwe wędliny.
Nie było MOM - mięso drobno mielone (resztki, okrawki) z przyprawami.
Mortadela z tamtych czasów dawała się upiec na patelni - teraz się w połowie rozpłynie.
To, że akceptujecie takie gówno, powoduje że producenci się nie starają. Ma być tanio, jest tanio.
;)
Odp.
-absolutnie wszystko