Najlepszy jest domowy. Naprawdę nie trzeba się wiele narobić by przygotować sobie w sezonie zapas na cały rok. Chyba mniej niż godzinę sumarycznie. Chyba że ktoś liczy czas stania i patrzenia na garnek to dłużej. Po tych sklepowych mam zgagę.
@WaldemarBatura: Juz nie gadaj bo z tydzien schodzi na robieniu keczupu az dobrze odparuje, chyba ze rzadszy robisz ale i tak przez kilka dni stoi #!$%@? garnek na kuchence.
@slaby55: w artykule są chyba tylko polskie keczupy, choć jak ktoś słusznie wyżej w komentarzach napisał - nie zdefiniowano tego określenia. Bo który jest bardziej polski - produkowany z polskich składników, gdzie akcjonariuszami są obcokrajowcy czy tam gdzie akcjonariuszami są Polacy i produkowany jest z zagranicznych składników? A Parczew od kilku dobrych lat jest e posiadaniu bodajże Słoweńców, stąd zapewne wynika jego brak w tym lichym artykule.
Wcale najlepszy keczup nie musi zawierać najwięcej pomidorów na 100g produktu. Liczy się smak. Kiedyś kupiłem heinz w promocji i mi zasmakował. Zawsze go omijałem bo drogi i tylko 140g/100g. Ale okazał się dla mnie smaczny. I teraz gdy tylko w Lidlu jest promocja na niego to biorę zapas na rok i wówczas cena jest przystępna.
@lomppl1: na na Allegro na przykład to jest keczup robiony w zakładzie który mi kiedyś był robiony keczup Włocławek więc jeżeli ktoś chce faktycznie tego oryginalnego keczupu z Włocławka spróbować to musi albo szukać w internecie albo pojechać właśnie do województwa kujawskiego mam rodzinę we Włocławku to wiem jak jestem to kupuję w Łodzi też go widziałem parokrotnie bodajże w Kauflandzie
@ogrod87: Żeby to był ocet. Ja zawsze miałem podejrzenia, że oni do tego ketchupu sikają. Okropny w smaku i konsystencja wody. O kolorze nie wspominam. Dają chyba jednego pomidora na 500 ml ketchupu.
Skład ogranicza się tylko do ilości pomidorow na 100g produktu. Szkoda, że autor nie porównał keczupów po kątem całego ich składu. Wtedy mógłby tworzyć taki ranking
Komentarze (383)
najlepsze
Chyba mniej niż godzinę sumarycznie. Chyba że ktoś liczy czas stania i patrzenia na garnek to dłużej.
Po tych sklepowych mam zgagę.
PS. Ketchup rewelacja ale ciężko nadążyć za tymi zmianami nazw ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Liczy się smak. Kiedyś kupiłem heinz w promocji i mi zasmakował. Zawsze go omijałem bo drogi i tylko 140g/100g.
Ale okazał się dla mnie smaczny. I teraz gdy tylko w Lidlu jest promocja na niego to biorę zapas na rok i wówczas cena jest przystępna.