@Pro-Xts: Pierogi robi się z ciasta parzonego. Żółtko czy całe jajko to już kwestia tego jakie kto lubi ciasto po ugotowaniu ja preferuje twardsze wiec daje całe jajka chyba że do pierogów na słodko wtedy bez.
Jak uwielbiam jeść pierogi, to nie przepadam za ich lepieniem. Godną alternatywą są naleśniki z farszem pierogowym, a jak się zrobi do tego sosik pieczarkowy albo z grzybów leśnych ʕ•ᴥ•ʔ Poezja
@Anaheim: Ja rozumiem, ale ja mówiłem o normalnym naleśniku, ładujesz tam farsz do pierogów, zawijasz i zjadasz. Tak jak np. na słodko naleśnik z białym serem czy czymkolwiek innym. A krokiet jest panierowany i smażony na tłuszczu. Dlatego nie pisałem o krokiecie, a o naleśniku, który oczywiście możesz sobie zagrzać czy podsmażyć na patelni, ale go nie panierujesz.
Jadłem kiedyś chińskie słodycze i to była jakaś masakra. Żrą np. czarnuszkę (chwast o smaku mydła). Podejrzewam, że to samo jest z nadzieniem w tych pierogach, albo nawet gorzej, bo smakołykiem są tam np. kurze nóżki... aż mi się to przypomniało blee
Dziś dzieci pragną się uczyć o masturbacji i jak zostać instagramerem czy innym gownem. Ja takie i inne rzeczy robiłem na ZPT w podstawówce. Dzieki temu nie rozdziawia papy na byle co.
Komentarze (101)
najlepsze
¯\_(ツ)_/¯