Dlaczego mleko w USA szybko się psuje?
bo Jankesi nie stosują pasteryzacji UHT (ultra high temperature - polegają na podgrzewaniu na 20 sek mleka do temp. 150°C). Dla nich niepojęte jest, że mleko można przechowywać poza lodówką i to wiele tygodni. Dlaczego nie wprowadzają UHT? Szkoda im kasy na modernizację, no i siła przyzwyczajenia.
gimnazjumqqq z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 43
Komentarze (43)
najlepsze
#!$%@? co za rozpusta i marnotrawstwo.
A połowa tego towaru z powodu krótkiego terminu przydatności wyląduje na wysypisku jeszcze przed sprzedażą.
@Dr_doom666: Mleko UHT może stać póki go nie otworzysz. Jak byś otworzysz to nie jest sterylne i trzeba je zużyć.
Ja mleko lubię.
A teraz pozwól, że przyśpieszę tą rozmowę.
@quattrofan: tak, tak, wszyscy tu mamy po 80 lat ( ͡º ͜ʖ͡º)