Jakby ktoś się zainteresował serowarstwem, to warto zauważyć, że nawet marketowe mleko się do tego w miarę nadaje, byle nie było UHT. Zacząć więc można od mleka z biedry, nie trzeba szukać lokalnego rolnika z krową.
@bukszpryt: A spróbuj dłużej piec. Zdarza się , że da się za niską (minimalnie) temperaturę. Może być również tak, że jedna z grzałek się spali i nastawiasz właściwą temperaturę, ale piekarnik nie jest w stanie ją osiągnąć.
@abomito: mogę dołożyć kilka minut, ale generalnie nie ma problemu z wypieczeniem, wszystko wygląda ok. generalnie jedyna zmiana jaką widzę, to to cholerne zakażenie. będę musiał sprawdzić dłuższe pieczenie i nieco wyższą temperaturę przy tej samej mące i standardową procedurę przy jakiejś innej.
Komentarze (9)
najlepsze
będę musiał sprawdzić dłuższe pieczenie i nieco wyższą temperaturę przy tej samej mące i standardową procedurę przy jakiejś innej.