Dramat przedsiębiorcy z Zakopanego. Ludzie chcą więcej zarabiać
Branże gastronomiczna i hotelarska od końca lockdownu spowodowanego koronawirusem narzekają na niedobory pracowników. Z tej okazji w „Gazecie Wyborczej” ukazał się artykuł, w którym jed…
Einar_Thorwaldsen z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 261
- Odpowiedz
Komentarze (261)
najlepsze
@Einar_Thorwaldsen: A co byś zrobił gdyby ci lokal zamknięto, nie wiadomo na jaki czas?
Ile czasu byłbyś w stanie płacić ludziom + ZUS w własnej kasy nie wiedząc kiedy i w jakiej skali pozwolą ci zarabiać?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Już widzę jak przyjeżdża turysta, wynajmuje APARTAMENT i tam sobie pichci gołąbki ze słoika na obiad. No chyba że chodzi o te apartamenty "10m2 dla 3 osób".. To słowo tak zdewaluowało, że teraz każdy Janusz deweloper, rentier albo właściciel pensjonatu używa go do nazywania tym mianem schowka
Ludzie po prostu przez ostatnie lata troche pojezdzili za granice i zaczeli zdawac sobie sprawe z tego, ze mozna serwowac regionalne dania i to dobrej jakosci a nie tylko pizza, kebab ew. placek po
Musieli znaleźć inna pracę zeby nie umrzeć. A jak już są w innej, nawet niekoniecznie lepiej płatnej. To po co mieliby znowu wracać do typa co ich w-----ł, rezygnując z pracy która im teraz daje przeżyć?
To nie kryzys, to rezultat.
Polecam wziąć NIP tego wyciągu i sprawdzić https://sudop.uokik.gov.pl/home ile kasy otrzymał taki wyciąg z tarczy
10 lat temu był szał na studia marketing i zarządzanie. W moim mieście były minimum jeden sklep sieciowy w którym pracowało ponad 10 osób w tym wszyscy z tytułem magistra. Zarabiali minimum.
Teraz jest w trakcie kryzysu! Moda jest na dotacje na zakładanie działalności -
15zł/h za pracę w gastro w polskiej stolicy januszexu ze śmietanką polskich turystów awanturujących się o byle co, bo im się należy? Chyba go powaliło
pracownik chce godziwie zarabiać - bandyci i złodzieje! w dupach się tym pracownikom poprzewracało!