Ekologiczne mięso i nabiał emitują więcej gazów cieplarnianych niż rośliny
Zespół naukowców proponuje nowe rozwiązanie - przystosowanie cen żywności ekologicznej do poziomu emisji gazów cieplarnianych potrzebnych do produkcji poszczególnych produktów.
Anywherepl z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 149
- Odpowiedz
Komentarze (149)
najlepsze
ludzie też
i maszyny
i inne zwierzątka
jeśli Niemcy wprowadzą takie coś to w ślad za nimi pójdzie też Polska.
Bynajmniej nie chodzi o ekologię, po prostu nasz kochaby rząd nie przegapi okazji do wprowadzenia nowego podatku ( ͡
Badanie zakwalifikowało mięso konwencjonalne i organiczne razem, I oba mają podobny "koszt zewnętrzny". Choć dla mięsa konwencjonalnego składający sie z innych składników.
@graf_zero: Co za lewacki zarzut.
a brukselskie świnie nadal będą latać odrzutowcami
komuna 4.0 wkracza coraz śmielej