Przysmak z Chin. Azjata maczał w sosie żywe myszy, a potem je zjadał.
Dla większości z nas zjedzenie żywego zwierzęcia jest czymś niewyobrażalnym. Tymczasem w niektórych restauracjach w Azji można zjeść lokalny przysmak, którego głównym „składnikiem” są żywe myszy.
l.....u z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 243
Komentarze (243)
najlepsze
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
No tak ryzyko jest większe, jeśli złapał je na ulicy i do tego nie podał ich obróbce termicznej, ale jeżeli były hodowane w odpowiednich warunkach to nie widzę problemu.
- to prawda, że Chińczycy jedzą wszystko i wszędzie. Potrafią z wędkami przyjść do parku i #!$%@?ć ozdobne ryby z małego jeziorka, które władze tam specjalnie umieściły (widziałem wieeeele razy i aż oczy mi raka dostały). Dopóki ktoś ich nie przegoni.
#swiat #europa #polska #kuchnia #alkohol #ciekawostki
@axelus25:
@Niech_moc_bedzie_z_toba: ty jesteś popsuty. poczytaj o fermentacji mlekowej. druga sprawa to mięso wołowe przechodzi szereg badań. Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy krową, a jakimś dziko żyjącym organizmem to gratuluję intelektu.