@ixem: no niestety ale wołowina Wagyu jest mocno przerośnięta tłuszczem niektórzy twierdzą, że to dobrze niektórzy (w tym ja) twierdzą, że należy zachować umiar, owszem trochę tłuszczu ma być w mięsie ale nie aż tyle wiadomo, tłuszcz jest nośnikiem smaku itp ale co za dużo to nawet świnia nie zje
Typowy Japończyk jest typowy :D Każdą możliwą czynność potrafią zrobić 10 razy dłużej niż normalnie ludzie bo praprapra dziad z epoki X tak robił no i tradycja...
Fascynuje mnie ten stół. Przez moment myślałem, że to taka ogromna patelnia, że jest cały nagrzany do jakiejś wysokiej temperatury, ale nie.
Leżą na nim talerze, kurcze blade - nawet zeszyt! Jeśli na stole leżą rzeczy, które by się przypalały leżąc powiedzmy na patelni, to ten stół nie może być cały tak gorący. Do tego to chyba jeszcze byłoby bardzo nieekonomiczne.
I sobie myślę, że część tego stołu jest gorąca i służy
Zjadłbym sobie takiej wołowinki ale w Polsce to chyba nie ma absolutnie nikogo kto by to tak przyrządził a lecieć do Japonii to trochę za drogo ( ͡°͜ʖ͡°)
@dave8: Ten spalony na wiór czosnek z tłustą jak smalec wołowiną, mmm. Ale mówią, że to poezja, kucharska wirtuozeria więc tak musi być. No i zapomniałbym przecież 200$ za 100g więc to musi być miód, nie ma bata.
Komentarze (18)
najlepsze
niektórzy twierdzą, że to dobrze
niektórzy (w tym ja) twierdzą, że należy zachować umiar, owszem trochę tłuszczu ma być w mięsie ale nie aż tyle
wiadomo, tłuszcz jest nośnikiem smaku itp ale co za dużo to nawet świnia nie zje
Leżą na nim talerze, kurcze blade - nawet zeszyt! Jeśli na stole leżą rzeczy, które by się przypalały leżąc powiedzmy na patelni, to ten stół nie może być cały tak gorący. Do tego to chyba jeszcze byłoby bardzo nieekonomiczne.
I sobie myślę, że część tego stołu jest gorąca i służy