Skąd się biorą zielone fragmenty w kupowanym w sklepach mięsie?
tl;dr Jest to miopatia mięśni piersiowych mniejszych. Takie mięso nie jest szkodliwe, ale traci na walorach smakowych.
Eustachiusz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 56
- Odpowiedz
tl;dr Jest to miopatia mięśni piersiowych mniejszych. Takie mięso nie jest szkodliwe, ale traci na walorach smakowych.
Eustachiusz z
Komentarze (56)
najlepsze
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tak, a wodą z parówek zalewaj herbatę bo w sumie nie szkodzi XD
Nie wiem jak to wygląda w małych ubojniach, ale w tych dużych, nowoczesnych nie ma możliwości, żeby takie coś nie zostało wychwycone.
Znalezienie takiego mięsa na półce sklepu, jest chyba równie prawdopodobne jak potrącenie zakonnicy na pasach #pdk.
Generalnie jeśli na fermie zachowane
@emasele dlatego nie mówię, że to zupełnie niemożliwe. Zawsze może się zdarzyć taki czy inny błąd gdzieś na linii hodowca - ubojnia - zakład przetwórstwa - sklep - konsument, ale to jednak marginalna sprawa i raczej wszyscy starają się tego uniknąć.
Mnie tam artykuł uspokoił.. ( ͡° ͜ʖ ͡
mozna to zielone jesc czy co