Sanepid: Bakterie w co trzeciej zachodniopomorskiej lodziarni
Aż jedna trzecia lodów z nadmorskich lodziarni jest skażona bakteriami, a ich spożycie może skończyć się bólem brzucha. To wyniki kontroli zachodniopomorskiego sanepidu.
ixem z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 99
- Odpowiedz
Komentarze (99)
najlepsze
@PanDzikus: I są grube kary, których inaczej by nie było.
Zgodnie z twoją chorą logiką trzeba zrezygnować z całego prawa, bo przecież każdy przepis jest regularnie łamany.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dow%C3%B3d_anegdotyczny
- E... Coli ?
- Tak
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raz zgłosiłem problem w sklepie nakładania wędlin bez rękawiczek. Dostalem list, że zrobili JEDNĄ kontrolę i nic nie wykazała. No jedna kontrola to chyba kurde mało miarodajna? Debile nie sanepid.
Są też lodziarnie, które robią wszystko na "prawdziwych" składnikach - śmietana, normalny cukier itd. Szczerze wątpię, że do UE w 2010 roku trafił "jakiś chiński proszek" i to
A wiesz, co było, jak się uczyłam kręcić? Już opowiadam: trenowałam na smaku czekoladowym, bo go starczało na dłużej. Z wafelka widelcem zrzucałam te lody do pojemnika po lodach
Oczywiście zakop