Zbadali chemię w płatkach. Teraz szukają pestycydów w sokach i batonach
Rocznie bada się tyle produktów spożywczych, ile znajduje się na półkach supermarketu małego miasta. Instytucje i służby kontrolne wykonują ich za mało, uznał Marcin Galicki. Dlatego postanowił stworzyć
FoodRentgen z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 68
Komentarze (68)
najlepsze
Pytam poważnie, bez złośliwości. Po prostu zastawia mnie, czy taki model biznesowy ma sens.
Ja mam natomiast na myśli to że jak ktoś kupuje płatki cynamonowe, czy tam kółeczka miodowe, albo z amerykańskiego "granolę", to NIE SPOSÓB aby tam cukru/syropu nie było. Bo ten składnik jest KLUCZOWY dla danego produktu.
Co innego jakbym kupował "płatki owsiane górskie", i te zawierałby dodatek syropu glukozowo-fruktozowego.
11:40 ktoś rozpoznaje jakieś marki chociaż ? https://www.facebook.com/SzamajZdrowe/videos/460811267722664/
Raport puściłbym za darmo - i tak zaraz ktoś go spiratuje - a środki na badania zbierał na zasadzie zrzutek.
Tak czy siak - powodzenia!
@FoodRentgen: bo musicie najpierw przekonac ludzi, że to co robicie, to cos fajnego. A jesli raport nie jest publiczny, to ludzie nie wiedzą czy jest to fajne czy nie :)
Pomyślimy nad tym.
Komentarz usunięty przez moderatora
Polecam sprawozdanie roczne Inspekcji Jakości Handlowej (IJHARS)
Strona 23:
:Realizując zadania ustawowe IJHARS w 2017 r. przeprowadziła ogółem 78 165 czynności kontrolnych(...)"
z czego " 3103 czynności kontrolne wykonane na wniosek przedsiębiorcy"
http://www.ijhar-s.gov.pl/pliki/A-pliki-z-glownego-katalogu/ethernet/2018/maj/IJHARS_Sprawozdanie%20roczne_2017.pdf