Eksport polskiej żywności rośnie jak na drożdżach. Wzrost o ponad 400 proc.
Od 2004 r. do 2017 r. wartość eksportu żywności z Polski zwiększyła się o 22 mld euro. To daje aż 421 proc. wzrostu. Kiedyś zagranicznych konsumentów do polskich produktów przekonywała głównie cena. Dziś polską żywność docenia się za jej jakość. Dziś mamy szansę przeskoczyć jeszcze wyżej...
young_mike z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 20
- Odpowiedz
Komentarze (20)
najlepsze
@merciless85: natomiast nasza jest eksportowana do nich. Wyrabia się z nich drogie wędliny wysokogatunkowe. U nas zaś sprzedaje się głównie wędlina na opakowaniach której wpisuje się "uwaga, kiełbasa może zawierać śladowe ilości mięsa, orzeszków ziemnych, selera i karasia". Można więc importować tanie mięso wieprzowe z intensywnego chowu przemysłowego np z Danii.
Komentarz usunięty przez moderatora
Szukam i szukam i na każdym czosnku jest Hiszpański
ech.
Eksport Korei Południowej. Elektronika
Eksport Polski Kabanosy i kartofle xd
W końcu tyle ludzi więcej musi zwiększać konsumpcję.