Gorszy skład produktów sprzedawanych w „nowej” Unii od produktów na Zachodzie.
W ramach jednej Unii Europejskiej panują podwójne standardy w zakresie jakości sprzedawanej żywności. Udowodnili to naukowcy z Uniwersytetu w Pradze, którzy przebadali skład chemiczny żywności produkowanej przez tego samego producenta i sprzedawanej w „starych” i „nowych” państwach UE.
BudzGniew z- #
- #
- #
- 123
- Odpowiedz
Komentarze (123)
najlepsze
Kiedyś jak nas nie było stać na niemiecki produkt - robiono jego tańsza wersję, tak aby opłacało się sprzedawać w Polsce. Po latach ceny wzrosły, ale producenci zachodni uznają, że nie ma sensu zmieniać tych produktów bo jesteśmy przyzwyczajeni do słabych.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
1.nie kupować.
2.poszukać alternatywy
3.wywalić z głowy stereotyp że to co z zachodu lepsze i to co z reklam TV to lepsze.
4.profit
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale ludzie i tak kupią danio bo 10gr tańszy
Komentarz usunięty przez moderatora