Ser Camembert w Panierce z orzechów pistacjowych.
Składniki:
- Ser Camembert (w kszatłcie walca np)
- Pistacje
- Jajka x2
Na sos czosnkowy z którym można to zejść użyłem:
(można zjeść z żurawiną)
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
Pierwsze co to obieramy pistacje z łupek.
Następnie kroimy je bardzo drobno.
Tutaj mój #
rozowypasek chciał mi podjadać
Efekt końcowy, skroiłem jedną paczkę (około 200 g)
Wbijamy 2 jajka do miseczki i roztrzepujemy je
Ser Camembert możemy przygotować w kilka sposobów;
Możemy obsmażyć cały walec na raz, co jest prostsze w przygotowaniu, bo ser się nie rozlewa spod panierki.
Ja pokroiłem w ćwiartki, bo chciałem, żeby więcej osób mogło łatwiej spróbować.
Później obtaczamy ser w jajku, a potem w pistacjach, z przeciętej strony zalecam zrobić podwójną warstwę lub nawet potrójną, ser nie będzie się tak bardzo rozlewać.
Umieszczamy na patelni i na małym ogniu i niewielkiej ilości oleju smażymy
Smażymy kilka minut z każdej strony i wyciągamy na talerz
Żeby zrobić sos czosnkowy to dodałem 3 ząbki czosnku i pokroiłem w drobną kosteczkę
Majonez wymieszałem ze śmietaną i czosnkiem i gotowe!
SMACZNEGO!
PS: Wiewióry lubią pistacje!
Komentarze (3)
najlepsze
--edit, zebralem swe siły i znalazłem- przywołuje: plemnikwpiwie: link