@masakrator_lewakow: brzmi nie ciekawie "sos z sfermentowanych krewetek" ale może być dobre dla innych nacji obrzydliwe może byc kapusta czy ogórki z sfermentowanej wody albo flaczki
@masakrator_lewakow: A propos sosów z fermentacji - u nas możesz bez problemu znaleźć sos rybny (też z fermentacji) lub sos ostrygowy - często używane w kuchni azjatyckiej :)
Jadlem psine nie dalej niz 2 tygodnie temu. Smakowala jak wolowina, moze ciut bardziej lykowata. Ciekawostka: Moj nauczyciel chinskiego przestrzegal, ze jesli ktos nie przepada za psina to lepiej nie zamawiac w restauracjach (szczegolnie tych tanszych) wolowiny, bo bardzo czesto jest wlasnie podmieniana( ͡°͜ʖ͡°)
Wielkie oburzenie w Polsce tez kiedyś jedzono mięso z psa a w nie których regionach ciągle wytapia się smalec z psa ze niby ma właściwości lecznicze. Ja z chęcią bym spróbował i nie stanowiło by to dla mnie problemu zjeść psa który hodowany jest na mięso tak samo jak świnkę,krówkę czy królika
Komentarze (99)
najlepsze
źródło: comment_HobHc7FAtLodsgekCCBd8CEhEA94Jo1U.jpg
Pobierzźródło: comment_rcAxT3cy7UQODhYOVXisWnSE0KWvKw80.jpg
Pobierzźródło: comment_gUgFhypY0mglaSjsGWAEWZyKxlxQpjw5.jpg
PobierzKutak w tete na ottlo. ;-)
Pierwszy lepszy wynik. Tak wiem że z zeszłego roku, ale to nic nie zmienia.