Rozpuścić dwie kostki (200 g) sera topionego w litrze gorącej wody. Dodać dwie kostki rosołowe. Rozmieszać łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki masła w 1/3 szklanki śmietany i wlać do rozpuszczonego sera tak, aby śmietana nie zważyła się. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać przyprawę do zup (tzw. "magi"), suszoną pietruszkę oraz pieprz i sól - według uznania. Można podawać z ryżem lub grzankami. Palce lizać!
Komentarze (63)
najlepsze
http://www.krainawina.prv.pl/
Ja kiedyś zbierałam karty do telefonów. Jeszcze parę lat, a będą zabytkowe :P
Rozpuścić dwie kostki (200 g) sera topionego w litrze gorącej wody. Dodać dwie kostki rosołowe. Rozmieszać łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki masła w 1/3 szklanki śmietany i wlać do rozpuszczonego sera tak, aby śmietana nie zważyła się. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać przyprawę do zup (tzw. "magi"), suszoną pietruszkę oraz pieprz i sól - według uznania. Można podawać z ryżem lub grzankami. Palce lizać!