@skull_pain: Jak dla mnie to są najlepsze strony. Chodzą szybko, łatwo się po nich poruszać i ten niezapomniany klimat, kiedy content internetu tworzyło się w notatniku z myślą o pokazaniu innym internautom czegoś ciekawego...
@skull_pain: To jest właśnie prawdziwy internet. Takich stron jest pełno, ale są mało widoczne w obliczu hegemonii gigantów społecznościowych (gdzie treści się nie tworzy, a konsumuje).
@pahan: No rzeczywiście, ciekawy koleś. Choć z początku myślałem, ze takie hobby może mieć tylko naprawdę niezły świr. To bardziej niszowe niż trainspotting czy zbieranie starych telewizorów.
łza się w oku kręci jak widzę stronę opartą na ramkach w html, przypominaja mi sie takie edytory jak CoffeeCup, 1'st Page 2000, HateML z wbudowanym klientem ftp czy pajączek ( ͡°͜ʖ͡°)
@gadu-gadu: Pamiętam, jak robiłem strony o Baldur's Gate i Diablo II we FrontPage'u. Oczywiście ramki z menu po lewej, a treścią była przepisana instrukcja :D
Rozpuścić dwie kostki (200 g) sera topionego w litrze gorącej wody. Dodać dwie kostki rosołowe. Rozmieszać łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki masła w 1/3 szklanki śmietany i wlać do rozpuszczonego sera tak, aby śmietana nie zważyła się. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać przyprawę do zup (tzw. "magi"), suszoną pietruszkę oraz pieprz i sól - według uznania. Można podawać z ryżem lub grzankami. Palce lizać!"
Komentarze (63)
najlepsze
Za to Kuba Terakowski mógłby się spokojnie w teleekpresowej galerii znaleźć, zwłaszcza jeżeli przeczyta się też stronę "O mnie".
| |
| --- |
| ... |
"ZUPA Z SERA TOPIONEGO
Rozpuścić dwie kostki (200 g) sera topionego w litrze gorącej wody. Dodać dwie kostki rosołowe. Rozmieszać łyżeczkę mąki oraz pół łyżeczki masła w 1/3 szklanki śmietany i wlać do rozpuszczonego sera tak, aby śmietana nie zważyła się. Doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając. Dodać przyprawę do zup (tzw. "magi"), suszoną pietruszkę oraz pieprz i sól - według uznania. Można podawać z ryżem lub grzankami. Palce lizać!"
http://etykiety-chlebowe.cba.pl/index.html