jak można słuchać tego #!$%@?.. po minucie miałem dosyć. A tak poza tym to po cholerę pakować to do wora i gotować jak można usmażyć na ładny kolor (a nie przyjarany jak on ma) i mieć też w środku idealnie?
Fajnie, tylko taki najtańszy cyrkulator do sous-vide kosztuje 1500 pln (ʘ_ʘ) No chyba że ktoś ma ochotę i możliwości to może spróbować skonstruować takie urządzonko samemu - klik
@Valg: Sansaire - takie jak ma FE kosztowało na KS 200 dolców, czyli 6 stów. Rzeczywiście świetny sprzęt - przede wszystkim do mięs/ryb, ale też niektóre warzywa (np. szparagi) wychodzą z tego "takie że dupę urywa", a moje dzieci miały kiedyś okres buntu i nie chciały jeść innej niż z cyrkulatora jajecznicy.
BTW - Scott, twórca Sansaire zaczął właśnie od takiego ghetto-cyrkulatora (to dokładnie ten gość z linka); da się to
takie garnki nie mają cyrkulacji - nie wiem jak te inne tańsze, ale kiedyś badałem temat i miały kiepską dokładność rzędu kilku stopni
@mucher: Nie wiem dokładnie jak w tym garnku, ale tam są grzałki ułożone na około (a nie w jednym miejscu jak w cyrkulatorze), więc nagrzewa się równomiernie.
Po drugie - naturalna konwekcja zapewnia równomierne rozłożenie temperatury. Profesjonalne garnki do sous vide też nie mają cyrkulatorów.
Mozecie juz sie przestac podniecac polonusem ktory udaje Szweda by u nas zapunktowac? Kazdy "zagraniczny" ktory polechta ego Polakow staje sie gwiazda.
Komentarze (134)
najlepsze
A tak poza tym to po cholerę pakować to do wora i gotować jak można usmażyć na ładny kolor (a nie przyjarany jak on ma) i mieć też w środku idealnie?
@maciejaszek: Bo w ten sposób wychodzi lepiej.
Stek z zewnątrz powinien być "przyjarany" - to reakcja Mailliarda, która poprawia smak.
http://allrecipes.pl/przepis/1107/ziemniaki-hasselback.aspx
BTW - Scott, twórca Sansaire zaczął właśnie od takiego ghetto-cyrkulatora (to dokładnie ten gość z linka); da się to
@mucher: Nie wiem dokładnie jak w tym garnku, ale tam są grzałki ułożone na około (a nie w jednym miejscu jak w cyrkulatorze), więc nagrzewa się równomiernie.
Po drugie - naturalna konwekcja zapewnia równomierne rozłożenie temperatury. Profesjonalne garnki do sous vide też nie mają cyrkulatorów.
bo to jest takie dobre, że wszystkie inne smaki chowajom sie do porówniania tego steka
źródło: comment_20nEqyEremSCuPYaBtXqLZ8OlP3R8AlQ.jpg
Pobierz