Nabici w gluten
Wszystko wskazuje na to, że moda na żywność bezglutenową wśród osób, które nie cierpią na nietolerancję glutenu, czyli celiakię, przeminie, ale i tak rynek będzie rósł - czytamy w "Pulsie Biznesu". Okazało się jednak, że nie jest to dieta dla zdrowych.
nikto z- #
- #
- #
- #
- #
- 111
- Odpowiedz
Komentarze (111)
najlepsze
@kw401: Ba, że dowiedziono. Sam twórca tej tezy przyznał ze to błąd i stracił tytuł do zawodu, ale to już dla tych co powielają i nakręcają paranoję anty nie ma znaczenia. Zresztą nie trzeba tego akceptować bo wiadomo, chłopa zastraszyli posłańcy koncernów żeby się wycofał ze swoich badań... Ludzie jednak mają zaskakująca łatwość wypierania wszelkich faktów
Zwróć uwagę na jedną rzecz: jako oczywistość piszesz o zaleceniach dietetyków, magistrów ba, doktorów żywienia.
A 2 linijki dalej wyzywasz od #!$%@?ów RMF za brak autorów badania...
Komentarz usunięty przez moderatora
Druga sprawa, że diagnozowanie nietolerancji glutenu jest bardzo trudne i większość testów pokrywa tylko kilka białek.
(źródło)
@BlackEyedDog: Temat wałkowany tysiąc razy, a poza tym masz opcje szukaj. Zamykam temat. #elektroda