Cukier !!! zobacz ile go zjadasz i czy jest potrzebny ????
Piąta rozmowa Janusza Zagórskiego z Jerzym Ziębą, autorem książki "Ukryte terapie", poświęcona roli cukru w naszym organizmie oraz jego zawartości w produktach spożywczych.
maly20107 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 52
- Odpowiedz
Komentarze (52)
najlepsze
Fruktoza też może wejść do glikolizy.
http://img219.imageshack.us/img219/7791/f3large.jpg
Ale propaganda korporacji spoż. wciska nam kity o cukrze.
Może jest na odwrót niż mówisz - to producenci cukru robią czarny PR syropowi glukozowo-fruktozowemu pomimo tego, że cukier to gówno tego samego gatunku co sgf?
Z mojego punktu widzenia słodząc herbatę i kawę (głownie herbatę jednak) zabijasz ich smak. To raz, dwa - twoje kubki smakowe (i organizm generalnie) nie są w stanie odczuwać subtelnych słodyczy (np. mleko, większość warzyw), bo stale bombardujesz je tymi skondensowanymi.
Nie używam cukru od wielu lat (ani żadnych innych słodzików i zastępstw). Nie jestem obecnie w stanie pić nierozwodnionych soków i jeść żadnych słodyczy (nawet jakbym chciał je jeść),