@nikczemny_schab: to trochę marna polityka, bo płacisz za produkt końcowy, który według umowy kupna-sprzedaży ma mieć 41 cm średnicy. Idąc taką logiką można podważać niemal dowolny produkt.
Producenci wala w choja. Nie wiem co to będzie za 10, 20 lat, gdy już teraz sprzedawane jest 100g produktu, gdzie rok wcześniej było 150g a 5 lat wcześniej 250g...
Tak naprawdę to nie powinno się patrzyć na średnicę tylko na gramaturę wykopki. W pizzeriach robi się kulki o określonej wadze, z których później rozwałkowuje się placki, w ten sposób np. ciasto na giganta ma powiedzmy 550g i przecież nieistotne jest czy się je rozwałkuje na 37 czy 41 centymetrów, ważne, że wpierdzieli się ponad pół kilo pizzuni ! Ale skoro w Dominium podają średnicę to fakt, wypadałoby się tego trzymać.
@wysuszony: dobra, może przesadziłam z tym "nieistotne", mój błąd. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że zazwyczaj nie próbuje się oszukiwać klienta na siłę rozwałkowując ciasto o mniejszej gramaturze tak żeby wyszła większa pizza za większą kasę. Po prostu nie zawsze da się idealnie rozwałkować kule zimnego ciasta i idealnie dopasować do kratki która ma 41cm. Nie popadajmy w skrajności, proszę:)
Myślę, że w oskarżonej pizzerni miało miejsce zjawisko zakrzywienia czasoprzestrzeni, co doskonale tłumaczy te nieporozumienia w zakresie średnicy pizzy
@enron: aaaaaa,jeśli o to chodzi to faktycznie z pizza ma to niewiele wspólnego.Ale można tam zamówić prawdziwą pizzę,jakąś specjalną nazwę ma,której nie pamiętam.
@Shadow555: a czy ja napisałem że ich bronie, lecą w hu...a i tyle wprowadzają ludzi w błąd, jak ten gość od aparatu i dekielka. Powinni dopisać przy 41cm* metodologię pomiaru hehe
Komentarze (409)
najlepsze
#boldupy o nic.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja bym bardziej zwrócił uwagę na rozmieszczenie składników.
Komentarz usunięty przez moderatora
@SUPERMARIAN: pizza hut można lubić, ale z prawdziwą pizzą wiele wspólnego to nie ma :) Grube jak diabli ciasto, ociekające tłuszczem...