Ja obstawiam, że człowiek, który nagrywa te materiały, to Paolo Cozza (Włoch z programu "Europa da się lubić", gimby nie znajo)- ma jego głos, akcent (włoski), sposób mówienia itd. Ponadto, kiedyś była informacja, że ww. "youtubowy chef" dopiero uczy się naszego języka, co nie może być prawdą, bo włada nim bardzo dobrze, jak na obcokrajowca (choćby bogaty zasób słownictwa). Oczywiście sam kanał - wielki +. Aha, pominąłem jeszcze fakt, że Paolo interesuje
Pierogi moze i dobre, ot takie klasyki kapusta grzyby, moze zamiast tej parowki, ktora nie wiedziec czemu nazywa krakowska wkroilby mysliwska. Natomiast sama konwencja prezentacji jest dla mnie nie do przyjecia. Nie widze powodu dla ktorego wybiera sie bluzgi zeby opisywac cos tak pieknego jak jedzonko.
Śmiesznie mówi to fakt, ale same pierogi są słabe - fuuuu jak tylko zobaczyłem tą niby kiełbase krakowską to mi już niedobrze - jak to mozna tak smazyc i dodawac - no niezbyt dobrze dobrane składniki. W dodatku nie potrafi nawet zrobić pieroga bez formy xD Wbrew pozorom ręczne robienie jest dużo szybsze i trwalsze.
@repulsive: skąd wiesz, że słabe, jeżeli nie próbowałeś? :D Poza tym, czy to są dobrze dobrane smakowo składniki, to on raczej wie - z jego filmików można wywnioskować, ze ma pojęcie o gotowaniu. :)
@repulsive: Dla mnie pierogi to nie jest danie w którym liczy się prędkość wykonania, właściwie to fajnie tak z kimś porobić na spokojnie, oczywiście jeśli lubi się gotować. A kiełbasa w pierogach... Bez komentarza. :)
@jmyung: No wlasnie. dzisiaj ciezko cos ciekawego przekazac normalnie, trzeba robic z siebie durnia. Inaczej nie chwyci w szerszych kregach. Taki przekroj widowni ;)
Nie wiem czy autor miał takich znajomych polaków, którzy go nauczyli że "#!$%@?" to w Polsce słowo równie lekkie i miłe jak "dzieńdobry", czy może to jego własny pomysł żeby takim językiem gadać. Dla mnie to jest płytkie jak kałuża i mnie po prostu obraża.
Komentarze (129)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
A przepis też do bani. ZAKOP
@UmCykCyk: czemu to Cię obraża?