[ZOBACZ] Martwe i ranne kury u jednego z dostawców Kauflandu.
Stowarzyszenie Otwarte Klatki opublikowało drastyczne materiały z ferm kur należących do firmy Fermy Drobiu Borkowski. Tak są produkowane jajka w systemie klatkowym: wycieńczone kury, które utraciły praktycznie całe upierzenie, wydziobywanie ran, martwe zwierzęta rozkładające się w klatkach.
kw1986 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 62
Komentarze (62)
najlepsze
Opłacalność jaj klatkowych wcale nie jest oczywista - czesto są znacznie bardziej wodniste. Jedynki choć droższe są nieporównywalne zarówno sytością, jak i smakiem.
Ile wody, pradu czy paszy takie
Przejrzalem tez "Wasze" strony. Bełkot taki,ze szkoda wogole z nim dyskutowac. Napisane tak,zeby "dobrze sie czytalo" ale merytoryki tam brak. Generalnie nazwanie tego zalosnego filmu sledztwem to juz przegiecie jest.
Plecienie bzdur przez ekooszolomow, ktorzy najlepiej czuja sie na fejsie a wejscie do kurniak,zeby nakrecic 3 minutowy film to juz
Białko jest przezroczyste, a żółtko jest żółte a nie pomarańczowe.
W smaku jakby troche bardziej "świeże" i do tego nie śmierdzą jak to mi się czasami zdarza z tymi jajkami z supermarketów.
Jestem w stanie uwierzyć, że te
W chlebie , ktory sama sobie upieczesz nie ma. Ale teraz kup chleb bez jaj w wiekszym miescie w takim np. sklepiku osiedlowym.
To nie komentuj. Bo jakis durnych kur bronisz a jak Tobie podobni dziecia robia wode z mozgu i najzwyczaniej w swiecie je krzywdza to