3. Olej kokosowy - o tym produkcie było już dużo pisane. Nasycony kwas tłuszczowy, którego trawienie wiąże się ze sporą produkcją ciepła, co w efekcie przyspiesza spalanie tłuszczu. Godne polecenia.
Trawienie i produkcja ciepła? że niby w jakim mechanizmie?
Większa produkcja ciepła - większa kaloryczność. On musiałby mieć jakieś substancje przyśpieszające spalanie tłuszczu - jakie?
A no tak jak trawienie białka wiąże się z większą produkcją ciepła, niż na przykład analogicznej ilości węglowodanów, ponieważ białko ma wyższy TEF czyli termiczny efekt pożywienia. Tak samo w przypadku oleju kokosowego. Jeżeli nie wierzysz, to zapraszam do mnie na łyżkę tego oleju i sam się przekonasz :)
Komentarze (3)
najlepsze
Trawienie i produkcja ciepła? że niby w jakim mechanizmie?
Większa produkcja ciepła - większa kaloryczność. On musiałby mieć jakieś substancje przyśpieszające spalanie tłuszczu - jakie?
A no tak jak trawienie białka wiąże się z większą produkcją ciepła, niż na przykład analogicznej ilości węglowodanów, ponieważ białko ma wyższy TEF czyli termiczny efekt pożywienia. Tak samo w przypadku oleju kokosowego. Jeżeli nie wierzysz, to zapraszam do mnie na łyżkę tego oleju i sam się przekonasz :)