Może będzie mały ból dupy, ale kogo to obchodzi czy browar jest mały, duży, średni czy ... wie jaki? Albo komuś dane piwo smakuje albo nie. Co jak ktoś powie "to jest mały lokalny browar" to od razu takie zajebiste piwo? Bzdury. Piwo jak wszystko inne ma swój smak, każdy człowiek ma inny smak i upodobania, więc jak można dzielić piwo na dobre czy złe i to jeszcze w tej idiotycznej kategorii
@Lechu1777: Mnie bardziej obchodzi kłamliwa reklama. Nie miałbyś nic przeciwko gdyby Browar Dojlidy (żubr) nazywał się "małym browarem regionalnym"? Przy produkcji 1 200 000 hektolitrów piwa Perła, myślę że 2 200 000 hektolitrów żubra może się jeszcze załapać na mały lokalny browar.
@wooster: no cóż, piotr i paweł to drogi sklep, ale w każdym innym perła jest bardzo tania, ostanio w pipie kupiłem ciechany to mi 61gr za butelkę policzyli, zachowałem paragon i nie podaruję im tych 1,83zł :)
I tak perła jest najlepsza pod względem jakość/cena. Tylko po co się reklamują skoro i tak wszędzie gdzie można pić na wolnym powietrzu śmietniki są zawalone butelkami po exporcie i chmielówce.
@Zwykly_Czlowiek: W pełni się z Tobą zgadzam. Żywiec, tyskie czy inne "koncernówki" się chowają, ale nie rozumiem dlaczego na siłę chcą zrobić z siebie ten "mały browar".
A ja mam to gdzieś, czy to mały czy duży browar. To moje ulubione piwo i tyle. Jak ktoś pije Lecha to też ma przestać, bo to duży browar? A reklama jak reklama. Znajdźcie reklamę która mówi prawdę i tylko prawdę.
Komentarze (59)
najlepsze
Podstawowymi składnikami piwa są:
1. Woda
2. Słód
Przyprawy:
1. Chmiel (proporcja jak soli w zupie)
2. Bywają też dodatkowe (np. kolendra, curacao)
Piwo fermentuje za pomocą jednej z kilkudziesięciu odmian drożdży piwowarskich.
Reklama zawiera takie bzdury, których w czasie rewolucji piwnej browar powinien się wstydzić.
Swoją drogą, kiedy jeszcze pijałem różnego rodzaju szczyny, naprawdę myślałem, że piwo robi się z chmielu :(
Wkurza mnie, gdy browar przemysłowy ma czelność określać się małym, lokalnym browarem
Wkurzają mnie reklamy, na których jakiś aktor podający się za piwowara mówi o eurolagerze "nowy, niepowtarzalny smak"
Wkurzają mnie hasła "dobre, bo niepasteryzowane"
Albo napisy na etykiecie "tradycyjna receptura", a wiem, że browar wybudowany 15 lat temu i używa metod HGB (High Gravity Brewing)
No trudno, kłamstwo i ściema najwidoczniej dobrze się sprzedają. Najbardziej mi
GMO! Tak samo jak jabłka i tulipany. Śmierć!
Moce produkcyjne (hl):
Browar Ciechan -> 100 000 hl
Perła – Browary Lubelskie -> 1 200 000 hl
Dziękujemy, dobranoc! ;-)
Browar Artezan -> 300 hl dobranoc.