24 tony zainfekowanego mięsa drobiowego trafi na polski rynek
Warmińsko-Mazurska inspekcja weterynaryjna zatrzymała 24 tony mięsa drobiowego pochodzącego ze Słowacji. Po badaniach okazało się, że zawiera ono bakterie bakterie salmonelli. Zainfekowana partia - za wyjątkiem podrobów - trafi jednak na rynek.
A.....j z- #
- #
- #
- #
- #
- 26
Komentarze (26)
najlepsze
Słowacki drób zostanie przerobiony na wędliny parzone, parówki, pasztety. Po obróbce termicznej mikroby po prostu padną. Więcej
Kup sobie dużo srajtaśmy i dobrą książkę do kibelka i życzę smacznego!
Komentarz usunięty przez moderatora
@Grzesiek4: mialem kiedys salmonelle :) za drugi raz dziekuje :)
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-pokarmowy/znaleziono-5-ton-miesa-drobiowego-z-salmonella-czy-salmonella-w-miesie-drobiowym-jest-grozna_41340.html
po obróbce takiego mięsa, jest ok