Czy wiesz, co jesz?
Ile szynki jest w szynce, a masła w maśle? Ciekawy wywiad z inspektorem jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych Markiem Szczygielskim.
Naroq z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 44
Ile szynki jest w szynce, a masła w maśle? Ciekawy wywiad z inspektorem jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych Markiem Szczygielskim.
Naroq z
Komentarze (44)
najlepsze
EDIT: Pamiętam też takie coś http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/placki/z_zsiadlego_mleka/przepis.html
Pyszne, tylko te mojej babci były ze 2 razy grubsze... Do tego masła nie jadłem kilka ładnych lat, jakie teraz warto kupić?
http://img26.imageshack.us/my.php?image=kopiazdjcia0088sb7.jpg
Z drugiej strony produkty z eko/bio itp w nazwie mają sztucznie zawyżane ceny, nieadekwatne do wartości, paradoksalnie najdrozsze są w marketach.
Tak, z tym że sposobów na sprzedaż wody jest tu znacznie więcej: dodaje się karagen, skrobię modyfikowaną, błonnik" no i do tego dolicz polifosforany.
To wszystko sprawia, że polędwica mieni się kolorami tęczy ;)
Spoko, jak najbardziej zjadliwa, z tym że z dużą ilością związanej wody zamiast mięsa ;)
Także nie musisz jej myć, płacząca jest lepsza :P
Jest to cytat z innego artykułu na podobny temat, który przy okazji znalazłem. Równie ciekawy.
http://wyborcza.pl/1,75480,5134828.html
Osobiście znam kilka takich miejsc u siebie we wrocku gdzie można dostać tanie i ekologiczne jedzenie w normalnej cenie i te z supermarketów wysiadają :] Zwłaszcza przetwory mleczne jak masło i ser które mają całkowicie inny smak niż takie z supermarketu ;)
jakos nie dziwi mnie ten artykul, po tym jak ogladalem sporo filmow na youtube o tym jak w USA fluoryzuje sie wode itp.
ja to chyba chleb bede samemu piec...
ludzie trzymajcie sie - zdrowo, jedzcie jak najmniej sztucznych rzeczy!