[ENG] Klej do mięsa, czyli jak zrobić piękny kawał mięcha ze skrawków
Odpowiednio spreparowane resztki mięsne potrafią oszukać niejednego rzeźnika, czy kucharza;) Ten produkt, zakazany w UE, choć sam w sobie nie jest szkodliwy, to jednak nieodpowiednie użycie może doprowadzić do skażenia mięsa bakteriami.
k.....f z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 52
Komentarze (52)
najlepsze
Jak jest potrzebny ładny, duży płat, to bez problemu taki dostaniesz. Szynka potrafi być naprawdę duża, polędwica też. Nie wspominając o
@Rabusek:
To wygląda jakbyś miał pretensje do własnej fobii i mitomanii.
http://www.wykop.pl/link/1331637/zla-i-wstretna-eu-sprzeciwila-sie-itu-en/
Dzięki za filmik, oczywistym było, że tak wygląda produkcja ale zastanawiał mnie proces ładowania do tuby. Ciekawe czy zawsze idzie tyle mięska co na reklamie czy jak kamery znikną to leci inny "lepszy" sort.
Jeśli już zamawiasz krwistego steka, to raczej "medium-rare"
Teraz będzie prywatnie. Upiekłem ostatnio szynkę kupioną u tego samego rzeźnika co zwykle. Kupiłem ją w większej ilości, bo wprowadził promocję.
Co się okazało? Nie wiedziałem, że można upchnąć w mięsie takiej ilości wody! Mięso się gotowało a nie piekło. Pies