Co generalnie daje marynata do fajity oraz chipotle - sos? Jakiś smak specyficzny? Bo poza tym to wygląda po prostu jak tortilla w okrojonej wersji. Placki sklepowe są generalnie dobre i ciężko niestety zrobić tak twarde i zbite, domowym sposobem. W większości przypadków się rozwalą/przemiękną. Chyba, że by czekać specjalnie aż się wystudzą, stwardnieją, po czym je podgrzać na lekko brazowo na patelni. Może by to coś pomogło, ale komu się chce
Co generalnie daje marynata do fajity oraz chipotle - sos?
@Lechu1777: chipotle na pewno daje ostrość, polecałbym poszukać sklepu z daniami świata i kupić chipotle w puszce, na pewno będzie o wiele lepsze niż wysuszona przyprawa
@kamiltbg: Wydawało mi się, że ma być szybko, prosto i smacznie. W jednej saszetce masz mix przypraw, jeżeli miałbym kupić każdą przyprawę oddzielnie i wymieszać (co dało by ten sam efekt) to nie kosztowało by to 3zł a 30zł. Myślałś, że kupię paprykę czy chilli, poczekam aż wyschnie i zetrę na pył?? Co do opakowania to pisze tylko jak masz samo mięso zamarynować, nie ma wzmianki o piwie, kwasku czy kolendrze.
Wrzucamy pokrojone piersi do miski, wlewamy troszkę oleju (2-3 łyżki stołowe), ok. 50ml. piwa (nie ma znaczenia jakiego, ja dolałem Tyskie). i marynujemy aż mięsko nabierze koloru.
Komentarze (85)
najlepsze
http://www.loruswatches.co.uk/index.php/products/rf853cx9
@Lechu1777: chipotle na pewno daje ostrość, polecałbym poszukać sklepu z daniami świata i kupić chipotle w puszce, na pewno będzie o wiele lepsze niż wysuszona przyprawa
A na zdjęciu z jakimiś przyprawami...
Możesz też dolać troszkę tequili a jak nie, to zostaw i nie dolewaj nic.