Miód pitny: polski hit eksportowy. Pszczelarze zacierają ręce
Brytyjczycy, Francuzi, Niemcy, Szwedzi, Hiszpanie i Amerykanie znają już moc polskich miodów pitnych. Teraz mają ją poznać Azjaci.
Krzysiekmls z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 58
Brytyjczycy, Francuzi, Niemcy, Szwedzi, Hiszpanie i Amerykanie znają już moc polskich miodów pitnych. Teraz mają ją poznać Azjaci.
Krzysiekmls z
Komentarze (58)
najlepsze
http://kopalniawiedzy.pl/pszczoly-wymieranie-neonikotynoidy-pestycydy,15542
Sporo się też mówi o ewentualnym powiązaniu CCD z GMO. Konferencje pszczelarskie, prasa tematyczna i dyskusje w sieci nadal intensywnie drążą temat. W popularnych mediach rzeczywiście mówi się mniej, bo sprawa jest zdecydowanie mniej ekscytująca od Madzi, Dreamlinera itp. ;)
Też nie ma co się oszukiwać - większosć produkcji to
Hm, ciekawe. Dzięki za lekcję etymologii :). W sumie, nie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z Tobą.
Aż sobie poczytałem o technologii używanej w przemysłowej produkcji miodu pitnego. Ciekawa, ale też zatrważająca lektura...
Sycenie (DAWNIEJ) nie polegało tylko na podgrzaniu do wrzenia i zdjęciu białka i resztek wosku, ale
100% racji
Z blendami i maltami jest jak z serem za 20PLN z Tesco i Gruyerem. Ten drugi, w zależności od tego w której części paszczy i jak długo wystawisz go na działanie śliny, ma bardzo różne smaki. A malty potrafią mieć całe bukiety smaków :) Mieszając go z jakimkolwiek słodkim napojem sprawiasz, że kompletnie zaciera się różnica pomiędzy dobrym maltem za kilka stów
"Miody robili Grecy i Rzymianie - pisał o nich Pliniusz, pisał również Apiciusz w najsłynniejszej książce kucharskiej Rzymskiego Imperium, w której zawarte były również przepisy na wytwarzanie tego trunku. Znali go również barbarzyńcy - Germanowie i Skandynawowie - wzmiankując o nim w swej mitologii, miodami nie gardzili również Celtowie. We Francji i Anglii miód znano od setek lat - od
http://www.gorskie-miody.pl/miodosytnictwo/
Ide otworzyć półtoraka, zabić troche bakterii :P
Miod nigdy nie traci na waznosci.
nie jest to trudne, ale wymaga dużo czasu i cierpliwości. Zrobienie porządnego trójniaka to kwestia co najmnie 3-4 lat. Tutaj jest spore forum, znajdziesz tam niemal wszystkie podstawowe informacje: