GzW- cudak
![GzW- cudak](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_ZnvVroQ5lKxMwySGivfDwcG1KRtfDiLK,w300h194.jpg)
Czyli ciasto znane też pod nazwą "miodownik", jednak u mnie od zawsze funkcjonuje jako "cudak". Delikatne placki z lekkim miodowym aromatem przełożone kremem na bazie grysiku.
![kasiknocheinmal](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kasiknocheinmal_QzcEznznNh,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 91
Czyli ciasto znane też pod nazwą "miodownik", jednak u mnie od zawsze funkcjonuje jako "cudak". Delikatne placki z lekkim miodowym aromatem przełożone kremem na bazie grysiku.
Komentarze (91)
najlepsze
kładzie 4 warstwy nadzienia (2 kaszki i 2 powideł)
na góre lekko kremem czekoladowym i ściera czekoladę
:) jest pycha
U mnie czasami dżem z czarnej porzeczki się pojawia, ale tylko jak chcemy bardziej wyostrzyć smak. Jeszcze wyżej gaska pisała o orzeszkach ;) Ogólnie tutaj chyba można wyprowadzić z tej podstawy wiele wersji tak, żeby każdemu smakowała.
Komentarz usunięty przez moderatora
A później:
@tepiciel_debili:
Dobrze, więc próbowałam maseł o zawartości co najmniej 82% tłuszczu mlecznego, skoro to wg Ciebie nie jest skład. I, kolokwialnie mówiąc- dupa. Krem zawsze robię w ten sam sposób i dziwnym trafem z żadnego innego poza tymi dwoma nie wychodzi normalny :/ A trochę kremów w swoim życiu robiłam. Nadają
@tepiciel_debili: Nie było w sklepie lurpaka, kupiłem Masło extra OSM Giżycko, ciekawe czy się nada. Robię drugie ciasto w życiu, pierwszy był sernik i wyszedł za słodki, mam nadzieję, że cudak się uda ;)
Zakalec ma trochę inny przekrój ;) Zgadza się za to to, że oba płaskie :P